
En skål med sushins hela smakpalett
Jenny Luks | Det trendiga konceptet bowl kan egentligen innefatta vad som helst, bara det serveras i en skål. Vi har gjort en skål med sushiinspirerade ingredienser pimpade med egna favoriter som koriander och majonnäs.
Publicerad 2018-02-15
Sushiinspirerad alg- och tofuskål
2 stora eller 4 små skålar
250 g ekologiskt sushiris
400-500 g fast tofu
olja
1-2 msk japansk sojasås
2 portabellosvampar
1 liten påse torkad algsallad (ca 20 g)
1 stor morot
1 halv gurka
1 röd paprika
2 stjälkar vårlök
1 röd chili
1 näve färska sockerärtor
ev färsk koriander
1 ark noriblad
1-2 tsk äkta wasabi
½-1 dl vegansk crème fraîche
srirachamajonnäs
inlagd ingefära
ev avokado