Energi – Mat med Jenny

En enkel men lyxigt smakande risotto

Ingredienser:

• 2 st schalottenlökar

• 1 vitlöksklyfta

• 1-2 msk mjölkfritt margarin

• 4 dl avorioris

• 2 dl vitt vin

• 3 msk kantarellfond

• 7-8 dl vatten

• 1 dl havregrädde

• 1-2 dl vegansk parmesanost

• färsk svamp

• salt och peppar

• grön sparris

• vita bönor

Gör så här:

Hacka schalottenlökarna och vitlöksklyftan fint. Smält margarinet i en kastrull och fräs lökarna mjuka. Häll i riset och låt det svettas och bli glansigt. Tillsätt vin.

Rör samman fond och vatten. När vinet dunstat, häll över det mesta av vätskan och låt riset koka på svag värme i cirka 20-25 minuter. Häll inte över all vätska direkt, utan fyll på om det kokar torrt.

När riset är mjukt, häll över havregrädden, riv ner parmesan, salta och peppra efter smak. Servera med valfri, lättstekt svamp, kokt sparris och vita bönor.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika Jag har alltid gillat gamla prylar. Inte vilka gamla prylar som helst – utan gamla lyxprylar. Gammal lyx är alltid…

Lotta Sjöberg

Energi Det kan alltid bli värre

Hallå där! …

Energi … Stefan Åkesson, regissör i konst- och teatergruppen Blaue Frau, som är med och sätter upp föreställningen ”35 Jag och…

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som…

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för…

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova…

SD ökar i hela Göteborg

Radar Sverigedemokraterna går framåt i alla kommuner i Göteborgsområdet efter helgens val. I Göteborg var ökningen relativt liten, med 1,3 procent,…