string(8) "goteborg" En enkel men lyxigt smakande risotto - Syre Göteborg
Energi – Mat med Jenny

En enkel men lyxigt smakande risotto

Ingredienser:

• 2 st schalottenlökar

• 1 vitlöksklyfta

• 1-2 msk mjölkfritt margarin

• 4 dl avorioris

• 2 dl vitt vin

• 3 msk kantarellfond

• 7-8 dl vatten

• 1 dl havregrädde

• 1-2 dl vegansk parmesanost

• färsk svamp

• salt och peppar

• grön sparris

• vita bönor

Gör så här:

Hacka schalottenlökarna och vitlöksklyftan fint. Smält margarinet i en kastrull och fräs lökarna mjuka. Häll i riset och låt det svettas och bli glansigt. Tillsätt vin.

Rör samman fond och vatten. När vinet dunstat, häll över det mesta av vätskan och låt riset koka på svag värme i cirka 20-25 minuter. Häll inte över all vätska direkt, utan fyll på om det kokar torrt.

När riset är mjukt, häll över havregrädden, riv ner parmesan, salta och peppra efter smak. Servera med valfri, lättstekt svamp, kokt sparris och vita bönor.


Andra artiklar från Syre Göteborg

Krönika

Befria elektroniken

Energi

Nanna Johansson: Hur man botar en feminist

Energi

Lotta Sjöberg: Det kan alltid bli värre

Energi

Hallå där! ...

Energi

På gång i Göteborg

Energi

Göteborgstipset 2: Science fiction på film

Energi

Göteborgstipset 1: Vetenskapsfestival