Energi – Syre tipsar

Barnens egen plats på Bokmässan

Att ta med barnen till trängseln på Bokmässan är kanske inte världens bästa idé. De allra flesta programpunkter och seminarier är anpassade för vuxna och det är riktigt trångt och sorligt. Men nytt för i år är Barnsalongen – barnens egen plats på mässan. På söndagen, när seminarierna ingår i entrébiljetten, ordnas samtal och workshops med några av de mesta populära barnboksförfattarna och illustratörerna, samt utställningen ABC Bokstavslek.

Andra artiklar från Syre Göteborg

Gammal lyx är lyxigare

Krönika

Lotta Sjöberg

Energi

Hallå där! ...

Energi

Växande intresse för humle

Zoom På kommunens testbäddar i Angered har trädgårdsentreprenören Tony Johansson planterat 200 humleplantor, med siktet inställt på Göteborgs lokala ölproducenter. Som ny ordförande i Svenska humleodlareföreningen vill han bidra till att svensk humleodling får en renässans. Och på mikrobryggerierna är man försiktigt positiv.

”FN-systemet har svikit Myanmars folk”

Radar Efter att en ny rapport presenterats om människorättssituationen i Myanmar är det fortfarande oklart vad som blir nästa steg för att utkräva ansvar och rättvisa.

Kollaborativ ekonomi bakom friluftsfestival

Radar Nu på lördag 15 september arrangeras Göteborgsområdets enda festival för utomhussporter och folkhälsa – Ale Outdoor. Besökarna kommer kunna prova allt från SUP-yoga till att ”normtesta” sin relation. Bakom arrangemanget står ett unikt arbetssätt som bygger på delningsekonomins principer.

SD ökar i hela Göteborg

Radar