Prenumerera

Logga in

Radar · Nyheter

Göteborgskök räddade 2 414 kilo matsvinn

I ett projekt som ska pågå till december försöker deltagarna minska på matsvinnet.

I våras inleddes en kommunsatsning för att minska matsvinnet. Sedan dess har Påvelundsskolan i Västra Frölunda och Matlandet  Lundby räddat över 2000 kilo matsvinn.

Ett pilotprojekt där Påvelundsskolan i Västra Frölunda och Matlandet i Lundby ingår, får deltagarna möjlighet att beställa  mat med kort utgångsdatum, och som riskerar att snart slängas, från livsmedelsauktioner och partihandel på nätet.

Philippa Jacobs, måltidschef i Västra Göteborg, berättar för Vårt Göteborg att produkterna förhöjer skolans meny.

– Den här tjänsten kompletterar vårt övriga arbete kring minskat matsvinn i våra kök. Köksmästaren på Påvelundsskolan ser regelbundet vilka partier som är till salu och köper det som passar. Inköpen innebär inte att vi ändrar i den matsedel vi redan har planerat, men gör att vi kan bidra till att minska matsvinnet, säger hon.

Varje år lagar köken i Göteborgs stad 20 miljoner portioner mat. Hittills har Påvelundsskolan och Matlandet räddat 2414 kilo matsvinn. Projektet ska pågå till december. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Till Syre >>
Till Syre >>
Till Syre >>
Till Syre >>