Startsida - Nyheter

Energi

Här är 2018 års bästa restaurangupplevelser

Löfqvist och vi.

1. Löfqvist och vi

Löfqvist & vi slog upp portarna på övervåningen på Arkaden i höstas. Vällagad husmanskost lockade genast lunchgästerna och snart fick även veganerna nys om Löfqvist. Här serveras nämligen veckans veganrätt under epitetet Happy vegan. Störst uppmärksamhet fick kanske de egenlagade vegoköttbullarna med mos, brunsås, rårörda lingon och pressgurka. Husmanskost med kvalitet.

• Fredsgatan 1, Arkaden

Brewes beer bar. Foto: Jenny Luks

2. Brewers beer bar

Vegokollen har tidigare skrivit om Brewers beer bar, som serverar surdegspizzor med finess på Tredje långgatan. Men ändå ballare är kanske filialen på Magasinsgatan som öppnade för drygt ett år sedan. Här finns, förutom de fantasifulla pizzorna, också intressanta varianter av kebab fyllda med tempeh eller kikärtor och härliga såser. Och så klart erbjuds prinsessbakelser från Doux Pastry.

• Magasingatan 3

Toso. Foto: Jenny Luks

3. Toso

Det tog sin lilla tid men äntligen besökte vi fine dining-restaurangen Toso vid Götaplatsen. Hit går man när man vill fira lite extra vilket Vegokollens Jenny ville just denna kväll. Lokalen är lyxig men samtidigt opretentiös vilket också är genomgående för både service och mat. Menyn är asiatiskt inspirerad och består av mycket välkomponerade smårätter som delas med sällskapet.

• Götaplatsen 1

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV