Femtio dagar har nu gått sedan vägar, skolor samt internet och andra kommunikationer stängdes ned i den indiska delen av Kashmir.
KASHMIR Den femte augusti införde den indiska regeringen under ledning av den hindunationalistiska premiärministern Narendra Modi hårda restriktioner i delstaten Kashmir, där en majoritet av befolkningen är muslimer. De genomfördes i efterspelet till en lagändring som drog tillbaka det delvisa självstyre som Kashmir tidigare åtnjutit.
Rörelsefriheten begränsades genom utegångsförbud samtidigt som internet och telekommunikationer stängdes ned. Regeringen beslutade samtidigt att indier från andra delar av landet skulle få rätten att köpa markområden i den omtvistade delstaten och permanent bosätta sig där.
Många av Kashmirs muslimer, som utgör 80 procent av delstatens 8 miljoner invånare, befarar att politiken syftar till att förändra regionens befolkningssammansättning.
Över fyra tusen personer, däribland oppositionella politiker, människorättsaktivister och separatister uppges ha blivit gripna.
Den indiska regeringen uppger att man försöker få allt att återgå till det normala i Kashmir och har försökt öppnat skolorna igen. Men detta har inte förändrat situationen eftersom föräldrar vägrar att låta sina barn återvända av rädsla för våldsdåd.
Den ickestatliga människorättsorganisationen YFK-International Kashmir Lobby Group uppger samtidigt att åtgärderna har fått förödande ekonomiska konsekvenser.
Turismen som är så viktig för Kashmir har drabbats mycket hårt. Hotellen har inga gäster och turistanläggningarna står helt öde.
Den indiska delen av Kashmir har varit drabbat av våld sedan 30 år tillbaka då motståndet mot centralmakten ökade från militanta grupper.
Människorättsgrupper uppger att närmare 100 000 människor sedan dess har dödats, medan den officiella indiska siffran ligger på 47 000 döda.
Fakta: Konflikten om Kashmir
Kashmir har varit delat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947.
Både Indien och Pakistan gör anspråk på hela territoriet.
Sedan 1989 har ett flertal separatistgrupper stridit mot indiska soldater i regionen. Många vill se ett enat Kashmir, antingen under pakistanskt styre eller som ett oberoende land.
Konflikten i Kashmir har pågått under årtionden, men har trappats upp under det senaste året. 2018 blev det blodigaste året på ett årtionde i Kashmir.
Enligt människorättsorganisationen JKCCS dödades 586 personer i området i fjol. Nästan hälften var stridande separatister, men även 160 civila, varav 31 barn, fick sätta livet till.
Politiker och experter bedömer att de drygt 500 000 soldater som Indien har stationerat i området gör att 2019 inte ser ut att bli ett fredligare år.
Första halvan av 2019 dödades fler än 300 personer i Kashmir, vilket var fler än första halvan av 2018, enligt Reuters.
TT