Startsida - Nyheter

Radar · Nyheter

Göteborgskök räddade 2 414 kilo matsvinn

I ett projekt som ska pågå till december försöker deltagarna minska på matsvinnet.

I våras inleddes en kommunsatsning för att minska matsvinnet. Sedan dess har Påvelundsskolan i Västra Frölunda och Matlandet  Lundby räddat över 2000 kilo matsvinn.

Ett pilotprojekt där Påvelundsskolan i Västra Frölunda och Matlandet i Lundby ingår, får deltagarna möjlighet att beställa  mat med kort utgångsdatum, och som riskerar att snart slängas, från livsmedelsauktioner och partihandel på nätet.

Philippa Jacobs, måltidschef i Västra Göteborg, berättar för Vårt Göteborg att produkterna förhöjer skolans meny.

– Den här tjänsten kompletterar vårt övriga arbete kring minskat matsvinn i våra kök. Köksmästaren på Påvelundsskolan ser regelbundet vilka partier som är till salu och köper det som passar. Inköpen innebär inte att vi ändrar i den matsedel vi redan har planerat, men gör att vi kan bidra till att minska matsvinnet, säger hon.

Varje år lagar köken i Göteborgs stad 20 miljoner portioner mat. Hittills har Påvelundsskolan och Matlandet räddat 2414 kilo matsvinn. Projektet ska pågå till december. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV