Prenumerera

Logga in

Energi

Smidiga smoothies med frukt och grönt

Smoothies är ett perfekt knep att få i sig frukt och grönt och samtidigt njuta av en dessertliknande drink. Man kan äta sött och gott till frukost, lunch eller mellanmål.

Det är också smidigt att förbereda frukosten kvällen före, eftersom smoothies håller sig bra i kylen. Det går snabbt att dricka upp och funkar så klart också bra i termos till lunchen.

Egentligen är ju en smoothie bara mixade ingredienser, som man annars äter var för sig, men varför hälla upp en skål med flingor och yoghurt när man kan mixa alltihop och servera i en trendig syltburk?

Här bjuder Syre på fyra olika smoothiesrecept som kan serveras som frukost, lunch, mellanmål och efterrätt. Och nej, man måste inte servera dem i en burk. Ett vanligt glas går så klart också bra.

Blanda ingredienserna i en mixer. Varje recept ger en stor smoothie eller två små.

Yoghurtsmoothie med frysta bär.

Yoghurtsmoothie med bär

• 1 dl frysta bär

• 1 banan

• 1 dl mjölkfri hallonyoghurt

• 2 dl sojamjölk

Smoothie med spenat, grönkål och avokado.

Hipsterns mättande favoritlunch

• 2 dl Alpros Go on (mjölkfri kvarg)

• 3 dl mandelmjölk

• 1 dl fiberhavregryn

• 1 dl bladspenat

• 1 dl grönkål

• 1 avokado

• ½ banan

• 5–10 dadlar (beroende på hur sött man vill ha)

Apelsinsmoothie med mango och passionsfrukt.

Supergula mellissmoothien

• 2 dl fryst mango

• 1 banan • 1 päron

• 1 kiwi

• 1 passionsfrukt

• 1 msk finriven ingefära

• 1 dl apelsinjuice

• 2 dl sojamjölk

Dessertsmoothie med choklad, kokos och jordnöt.

Dessertsmoothie med choklad

• 2 bananer

• 3 dl vegetabilisk chokladmjölk

• 2 msk kakao

• ½ dl kokosflingor

• krossade jordnötter som dekoration

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV