Startsida - Nyheter

Energi

Julbordet

Janssons frestelse med frästa kryddiga champinjoner.

10 medelstora potatisar 2 gula lökar 3–4 msk ströbröd margarin Champinjonfräs: 10–15 färska champinjoner 2 krm kanel 2 krm mald kryddpeppar 1 tsk sojasås Gräddblandning: 5–7 dl soja- eller havregrädde 2 krm mald kryddpeppar 1 msk sojasås 1 buljongtärning

Skala och skär potatisarna i tunna stavar. Skiva löken i halvmånar. Skiva champinjonerna och fräs dem med kryddor och sojasås. Koka upp grädde, kryddpeppar och buljong tills tärningen löst upp sig.

Varva sedan potatis, lök och svamp i en ugnsfast form. Häll över grädden. Strö över ströbröd, klicka ut några matskedar margarin och grädda i 200°C ca 40 min. Blir det torrt, häll över mer gräddblandning medan frestelsen tillagas.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV