…journalist, författare och producent.
Du bjuder in till premiärlyssning av dokumentärpodden RFSU Dokumentär som du producerar. Vad handlar den om?
– Under våren har vi temat människohandel och sexuell exploatering av vissa särskilt utsatta grupper i Sverige. Dokumentären som vi spelar den 8 mars handlar om kvinnor från Rumänien som blivit hitlurade i tron att de ska få jobb men som väl här tvingas prostituera sig.
Det blir samtal med inbjudna gäster. Vilka personer kommer vi att få chans att höra?
– Det är inte helt klart än men i nuläget ser det ut som att Petra Tammert Seidefors från Jämställdhetsmyndigheten, som jobbar med prostitution och människohandel kommer att medverka tillsammans med några fler experter på området vars namn blir klara inom kort.
Temat för dokumentärserien är prostitution. Hur kommer ni att behandla det ämnet i programmen?
– Vinkeln i vår serie är framförallt hur sexuell exploatering hör ihop med fattigdom. När vi har en migrationslagstiftning som ser ut som den gör riskerar ännu fler människor som kommer hit att bli såväl rättslösa som fattiga och därmed blir risken större att de exploateras sexuellt.
Premiären för podden sker på Tempo Dokumentärfestival, håller podden på att ta en större plats bland äldre, etablerade medier?
– Ja, det märker vi på den ökade lyssningen och de reaktioner vi får från såväl lyssnare som andra poddaktörer. RFSU Dokumentär visar att det går att göra kvalitativa reportage och dokumentärer även utanför Sveriges radio.
Poddpremiären sker på den internationella kvinnodagen, kommer ni att uppmärksamma detta på något vis?
– Såklart det ska uppmärksammas! Det gör vi genom att ställa till med en fest som tar vid när vårt uppspel/ljudbio och samtal är avslutat. Det är viktigt att uppmärksamma den långa, envetna kamp som kvinnor före oss fört för våra rättigheter, men också dansa och festa för att orka fortsätta föra kampen vidare.