Startsida - Nyheter

Radar

Musk lottar ut 17 miljoner dollar för att motivera Trump-supportrar

Elon Musk

Elon Musk har lovat att ge bort en miljon dollar varje dag fram till valet. Pengarna kommer att ges till en person som skriver under ett upprop från hans politiska kommitté, America Pac, som stödjer Donald Trump. Kampanjen startade i lördags när Musk delade ut den första checken vid ett möte i Harrisburg.

Elon Musk håller kampanjmöten runt om i Pennsylvania. Under mötena mobiliserar han Trump-anhängare att registrera sig inför valet. Deltagarna vid hans möte i Harrisburg uppmanades att skriva under America Pacs upprop. Det ger Musks kampanjorganisation kontaktuppgifter till fler möjliga väljare och är ett effektivt sätt att få väljare att registrera sig för att rösta.

För att få skriva under uppropet och ges chansen att vinna en miljon dollar måste man först vara registrerad som väljare. I uppropet bedyrar man sitt stöd till de första och andra tilläggen i USA:s konstitution som innefattar rätten att bära vapen och yttrandefriheten, rapporterar The Guardian.

Trump-kampanjen har outsourcat den största delen av sitt valarbete till America Pac, som hoppas att det ska ge resultat att spendera miljoner för att få Trump-supportrar, särskilt de som vanligtvis inte röstar, att rösta.

Musk har hittills donerat 75 miljoner dollar till America Pac. The Guardian har tagit del av America Pacs interna data som visar problem i deras kampanjarbete för att övertyga väljare att rösta på Trump genom hembesök. Cirka 25 procent av hembesöken i Arizona och Nevada har internt flaggats som misstänkt bedrägliga, alltså att kampanjarbetare påstått att de har besökt hem utan att ha gjort det.

Musk fortsätter att resa runt i Pennsylvania för att uppmana människor att rösta tidigt och att engagera sig i valet för att hjälpa Trump att vinna i november.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV