Startsida - Nyheter

Glöd · Ledare

Vad ska vi med Socialdemokraterna till?

Två ministrar. Skribenten i förgrunden.

Så har alla partier presenterat sina budgetar. Sist ut med sin så kallade skuggbudget var det största oppositionspartiet Socialdemokraterna. De som på riktigt ska utmana regeringen och erbjuda oss något annat än den råa kalla vandring som Tidöpartierna tagit oss ut på. Så blev det tyvärr inte den här gången heller, sin vana trogen så kopierade de istället i stora drag regeringens politik. Migrationspolitiken ska vara lika inhuman, flygskatten ska även de ta bort, och så vidare. 

Den skillnad som de istället gjorde stor sak av var att även den som har minst, som är utan jobb, får en skattesänkning på 140 kr i månaden. Det är i och för sig bra, man ska inte underskatta vad en dryg hundralapp kan göra för dem som har minst, men i det stora hela förstås otillräckligt. Om man nu inte vill ta strid för en humanare flyktingpolitik eller miljön utan bara profilera sig till vänster i fördelningspolitiken, varför inte göra det rejält? Varför inte ta bort skatten helt för de som tjänar minst? Varför ska någon som har mindre än 15 000 kr i månaden överhuvudtaget betala inkomstskatt? 

Det är få saker i detta land som är så bedrövliga som regeringen och dess SD-styrda politik. Men att S är det ledande oppositionspartiet, större än de andra tre tillsammans, är än mer sorgligt. För vad ska vi med dom till om politiken i stort blir densamma?

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV