Startsida - Nyheter

Radar · Miljö

Fyra miljoner påverkas av översvämningar i Bangladesh

Människor går på en gata där vattnet går upp till låren

Hundratusentals människor är strandsatta, 13 har dött och runt fyra miljoner påverkas av översvämningarna i Bangladesh, rapporterar Aljazeera.

Lokalbefolkningen säger till bangladeshiska tidningen Daily Star att de inte har sett sådana massiva översvämningar, orsakade av regn och stigande floder på 37 år. 

Enligt Aljazeera har 13 personer dött. En gravid kvinna dog efter att vatten forsade in i hennes hem och svepte iväg henne, skriver Daily star.

Flera nyhetsmedier drar kopplingar mellan översvämningarna och klimatförändringarna, rapporterar Carbon Brief. 

Bland annat Reuters pekar på att Världsbanken i en analys från 2015 uppskattade att 3,5 miljoner människor i Bangladesh riskerar drabbas av att floderna svämmar över varje år, och tillägger att forskare ser kopplingar mellan klimatförändringarna och förvärrade naturkatastrofer.

Samtidigt finns uppgifter som tyder på att Indien kan ha öppnat dammar, vilket bidragit till översvämningarna. Kina å andra sidan beskylls för att inte informera om i fall glaciärsjöar i Himalaya brister, vilket kan leda till översvämningar längre ned i deltat, skriver Carbon brief

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV