Startsida - Nyheter

Radar · Miljö

Klimataktivister bröt sig in på tyska flygplatser

Klimataktivister på en landningsbana på München flygplats.

Två tyska flygplatser tvingades stänga ner trafiken på torsdagsmorgonen, efter att klimataktivister hade tagit sig in på flygplatsen områden, rapporterar Reuters.

Den 15 augusti tog sig åtta personer från Letzte Generation (Sista generationen) in på flygplatser i Berlin, Köln-Bonn, Nürnberg och Stuttgart och publicerade bilder, där de limmat fast sina händer på marken.

Miljöorganisationen beskriver aktionen mot flygplatserna, som en del av en större kampanj, med kravet att den tyska regeringen ska driva på för ett globalt avtal om att fasa ut olja, gas och kol senast 2030.

På Nürnbergs flygplats avbröts flygtrafiken i drygt en timme, uppger Deutsche Welle, vilket resulterade i sex försenade flygningar samt en inställd och en omdirigerad flygning, meddelade flygplatsen på sociala medier. Även från Köln-Bonns flygplats meddelades att trafiken avbröts för att åter vara igång 7:25 lokal tid.

På Berlin Brandenburgs internationella flygplats och Stuttgarts flygplats fortsatte flygtrafiken och demonstranter greps av polis.

Tysklands inrikesminister Nancy Faeser kallade på X demonstranternas ”kriminella handlingar farliga och dumma”. Hon har föreslagit att sådana ska ge stränga fängelsestraff och kräver att flygplatser ska förbättra säkerheten.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV