Startsida - Nyheter

Radar · Politik

Trump: ”USA ska bli en bitcoin superpower”

Donald Trump talar i mikrofon vid bitcoinevent, logga i bakgrunden.

Med siktet inställt på väljare i techbranschen har Donald Trump gjort en kovändning ifråga om kryptovalutor. På en konferens i helgen lovade han att göra USA till en "bitcoin super power" om han kommer till makten.

I den förra valrörelsen hade Donald Trump inte mycket till övers för kryptovaluta, då han kallade bitcoin och andra kryptovalutor för ”högst instabila och byggda på luft”. 2021 kallade han vidare bitcoin för en ”scam”. Men på senare tid har republikanernas presidentkandidat börjat ändra sin attityd, och när han talade på en kryptokonferens i Nashville i helgen var det nytt ljud i skällan. Om han väljs till president lovade Trump att göra USA till världen ”kryptohuvudstad” och till en ”bitcoinsupermakt”, rapporterar DW:

– Vi kommer att ha regler, men från och med nu kommer reglerna att skrivas av människor som älskar er bransch, inte hatar er bransch, sa Trump till de församlade kryptoinvesterarna.

Enligt BBC tog Trump tillfället i akt att nå väljare och uppmuntra kampanjdonationer från techsektorn.

Tidigare i somras nådde Trumps egen kryptoportfölj ett värde på över 30 miljoner dollar, men under den senaste månaden har den tappat 75 procent av detta värde, skriver Yahoo finance.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV