Startsida - Nyheter

Radar · Utrikes

Hämndlystet efter raketattack mot Golanhöjderna

Folkmassa, ambulans, vid fotbollsplan.

Oron för ytterligare eskalering av våld i Mellanöstern har spätts på efter gårdagens raketattack mot Golanhöjderna, som Israel håller Hizbollah ansvarig för.

Barn och ungdomar fanns bland de tolv dödsoffren i raketattacken mot drusiska staden Majdal Shams i Golanhöjderna på lördagskvällen. Israel lägger skulden på Hizbollah och angrep omedelbart flera mål i Libanon.

”Det här är inte en armé som bekämpar en annan armé, det är snarare en terroristorganisation som medvetet skjuter mot civila”, skriver en talesperson för Israels utrikesdepartement på X.

Parterna har beskjutit varandra sedan den 7 oktober, och oron för en upptrappad konflikt har blossat upp med jämna mellanrum. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har enligt bland annat The Guardian sagt att Hizbollah kommer att få ”betala ett högt pris” för den dödliga attacken, medan den Libanonbaserade militanta gruppen nekar till inblandning. Sedan Israel gått till motangrepp har det iranska utrikesdepartementets talesperson Nasser Kanani sagt att Israel kommer hållas ansvarigt för ”de oförutsedda konsekvenserna av ett så korkat beteende”, enligt nyhetsbyrån AFP.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV