För första gången någonsin sitter fler kvinnor än män i Nya Zeelands parlament. Därmed finns det nu sex nationer i världen som i år kan göra anspråk på minst 50 procent kvinnlig representation i sina parlament, enligt organisationen Interparlamentariska unionen (IPU).
Soraya Peke-Mason från Labour svors på tisdagen in parlamentet och ersätter den tidigare talmannen Trevor Mallard som blir ambassadör i Irland. Detta plus att ytterligare en manlig parlamentsledamot har lämnat gör att det nu är 60 kvinnor och 59 män i Nya Zeelands lagstiftande församling.
– Samtidigt som det är en speciell dag för mig så är det historiskt för Nya Zeeland, säger Peke-Mason.
Milstolpen placerar Nya Zeeland bland sex nationer i världen som i år kan göra anspråk på minst 50 procent kvinnlig representation i sina parlament, enligt organisationen Interparlamentariska unionen (IPU).
De andra länderna som har mer än 50 procent kvinnor i sina parlament är Kuba, Mexiko, Nicaragua, Rwanda och Förenade Arabemiraten.
Globalt är cirka 26 procent av representanterna i lagstiftande församlingar kvinnor, enligt IPU.
Nya Zeeland har en historia av stark kvinnlig representation. År 1893 blev landet först i världen med att införa kvinnlig rösträtt – även för urinvånare.
Nuvarande premiärminister Jacinda Ardern är Nya Zeelands tredje kvinnliga ledare.
– Jag är verkligen glad över att mina döttrar växer upp i ett land där det är helt normalt att kvinnor är jämställt representerade i det offentliga livet, säger Nicola Willis, vice ledare för det konservativa National Party.
Men den jämlika representationen kan vara hotad. Opinionsmätningar tyder på att Nya Zeelands konservativa partier, som för närvarande har en lägre andel kvinnor än motståndarna, går framåt inför nästa års val.