Blixtar och dunder och spända politiska känslor väntar när Slovenien tar över som ordförandeland i EU:s ministerråd.
Ett rejält åskväder är utlovat i huvudstaden Ljubljana på torsdagen, där sommarhettan legat på upp mot 35 grader den senaste tiden.
Samtidigt är det hett också politiskt mellan oppositionen och premiärminister Janez Jansa och hans regering. Oppositionen har tidigare i år försökt försökt få igenom både en misstroendeomröstning och ett krav på riksrätt mot Jansa, men fått ge sig med knapp marginal.
Motståndarna anklagar premiärministern för att vilja styra landet i mer auktoritär riktning, med hård press på domstolar och massmedier.
Bara lögner, säger han själv.
– Den här regeringen skulle inte sitta vid makten om den kaviar-socialistiska vänstern var lika framgångsrik på att exportera slovenska produkter och tjänster när de regerade som de är just nu på att exportera och importera lögner, sade Jansa i en slovensk tv-intervju i maj.
Halvåret som ordförandeland invigs under torsdagseftermiddagen med besök från EU-kommissionen med ordförande Ursula von der Leyen i spetsen.
Fakta: Ordförandeland i EU
EU:s ordförandeland har som främsta uppgift att leda ministerrådets möten och pågående förhandlingar med EU-parlamentet och EU-kommissionen. Samtliga ordinarie toppmöten hålls dock i Bryssel under ledning av rådets permanente ordförande, för närvarande Belgiens förre premiärminister Charles Michel.
Ordförandeskapet roterar mellan samtliga medlemsländer under ett halvår i taget. Så här ser listan ut under de närmaste åren:
2021: Portugal (vår), Slovenien (höst)
2022: Frankrike (vår), Tjeckien (höst)
2023: Sverige (vår), Spanien (höst)
2024: Belgien (vår), Ungern (höst)
2025: Polen (vår), Danmark (höst)