Flera personer har dödats i samband med nya protester mot Colombias president Iván Duque och hans regerings skattereformer. Presidenten meddelar att han kallat in militären för att få bukt med protesterna.
I hela landet uppges tiotusentals ha demonstrerat under fredagen, på de flesta ställen rapporteras protesterna ha gått lugnt till.
Men i staden Cali i södra Colombia, som blivit centrum för demonstrationerna, har tio personer dödats, varav åtminstone fem i oroligheter kopplade till protesterna. Flera har skjutits ihjäl.
– Nu måste det föras en dialog mellan de som kräver strejker och regeringen, och hela samhället. Om vi inte har en dialog kommer våldsspiralen att fortsätta och fler människor kommer att dö, säger Calis borgmästare Jorge Ospina.
"Maximal styrka"
President Iván Duque sade på fredagskvällen, lokal tid, att han nu ska sätta in militären för att återställa lugn i staden, Colombias tredje största med runt 2,2 miljoner invånare.
– Med start i kväll sätter vi in en maximal militärstyrka som ska understödja polisen i Cali, sade han.
Officiellt har nu 49 personer, varav två poliser, mist livet i samband med demonstrationerna. Människorättsorganisationen Human Rights Watch uppger att dödstalet är 63.
Oroligheterna, som började den 28 april då ett kontroversiellt skatteförslag lades fram, är därmed de mest våldsamma i landet sedan fredsavtalet med Farc-gerillan skrevs under 2016.
"Stannar på gatorna"
Skatteförslaget som utlöste det hela har dragits tillbaka och finansministern bakom det har avgått, men protesterna fortsätter med krav på fler politikers avgång, åtgärder mot polisbrutalitet och att en omdebatterad vårdreform hävs.
– Vi kommer att stanna på gatorna till dess att regeringen lyssnar på oss. Om folket inte får fred ska inte regeringen heller få det, sade Alejandro Franco, en av demonstranterna i Bogotá-förorten Madrid, på fredagen.
Protestledare uppger att det finns ett avtal skrivet mellan dem och regeringen, men att ”det enda som saknas är Duques underskrift”.
Presidenten å sin sida vägrar skriva under något avtal så länge inte alla protestledare fördömer de vägspärrar som demonstranter satt upp på flera ställen i landet och som har lett till brist på många nödvändiga varor i delar av Colombia.