Trött på klassiska fredagstacos? Varför inte variera med en raw foodversion? Mixade nötter kan bli en trevlig färs att servera i fräscha romansalladsblad. En härligt kletig tacoskväll.
Du behöver:
• 3 dl blötlagda nötter, t ex hälften valnöt och hälften pistage
• 1 morot
• 2 tsk japansk sojasås
• ½ påse tacokrydda
• ½ lime
• 1 kruka färsk koriander
Färs:
Dipp:
• 2 dl blötlagda macadamianötter
• 2 msk äppelcidervinäger
• 2 msk olivolja
• 1 tsk dill
• 1 tsk oregano
• 1 tsk basilika
• 2 tsk chipotlepasta
• 1/2 lime
• salt Till servering:
• romansalladsblad som tacoskal
• dina favoritgrönsaker
• guacamole
Mixa nötterna och moroten till en finfördelat färs. Blanda färsen med sojasås, tacokrydda, pressad lime och koriander. Låt stå och vila till sig i minst 30 minuter före servering.
Mixa dipingredienserna till en krämig dipp. Tillsätt eventuellt mer olja beroende på önskad konsistens. Smaka av med resten av limen och lite salt.
Tips: Färsen kan varieras med olika sorters nötter eller med hälften mandel. Även dippen kan göras på din favoritnöt, till exempel cashewnöt.