Energi

Ett lite grönare alternativ till tacos

Jenny Luks | Ibland kan det vara gott med något riktigt grönt.

Trött på klassiska fredagstacos? Varför inte variera med en raw foodversion? Mixade nötter kan bli en trevlig färs att servera i fräscha romansalladsblad. En härligt kletig tacoskväll.

• 3 dl blötlagda nötter, t ex hälften valnöt och hälften pistage

• 1 morot

• 2 tsk japansk sojasås

• ½ påse tacokrydda

• ½ lime

• 1 kruka färsk koriander

Färs:

Dipp:

• 2 dl blötlagda macadamianötter

• 2 msk äppelcidervinäger

• 2 msk olivolja

• 1 tsk dill

• 1 tsk oregano

• 1 tsk basilika

• 2 tsk chipotlepasta

• 1/2 lime

• salt Till servering:

• romansalladsblad som tacoskal

• dina favoritgrönsaker

• guacamole

Mixa nötterna och moroten till en finfördelat färs. Blanda färsen med sojasås, tacokrydda, pressad lime och koriander. Låt stå och vila till sig i minst 30 minuter före servering.

Mixa dipingredienserna till en krämig dipp. Tillsätt eventuellt mer olja beroende på önskad konsistens. Smaka av med resten av limen och lite salt.

Tips: Färsen kan varieras med olika sorters nötter eller med hälften mandel. Även dippen kan göras på din favoritnöt, till exempel cashewnöt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV