Säkerhetskonferens i München
19/2 Tyskland: Säkerhetskonferens i München som hålls digitalt, med tal från bland annat president Joe Biden och förbundskansler Angela Merkel.
Pälsmarsch
20/2 Djurfront Stockholm samlas på Sergels för att gå runt innerstan med skyltar, megafon och ljud från pälsindustrin
Presidentval i Niger
21/2 Niger: Andra omgången av presidentvalet.
Internationella modersmålsdagen
21/2 Göteborgs Litteraturhus och Hear my voice uppmärksammar den internationella modersmålsdagen.
SCB: Befolkningsstatistik
22/2 SCB: Befolkningsstatistik för 2020.
Afghanistan i dag och framåtblickar
22/2 Efter årtionden av krig har USA och talibanerna skrivit under ett avtal 29 februari 2020. Vad innebär avtalet mellan USA och Talibaner för fortsatta intra-afghanska samtal? Och vad är egentligen förutsättningarna för fred i Afghanistan? Svenska Afghanistankommittén anordnar ett digitalt panelsamtal om situationen i Afghanistan!
Antarktis ekosystem
23/2 Vetenskapsakademin och Nationalkommittén för globala miljöförändringar arrangerar digitalt symposium om Antarktis ekosystem i ett förändrat klimat och Sveriges roll som ordförande för Kommissionen för bevarande av marina levande tillgångar i Antarktis (CCAMLR). Kronprinsessan Victoria och utrikesminister Ann Linde medverkar.
40 år sedan den misslyckade militärkuppen i Spanien
23/2 Spanien: 40 år sedan den misslyckade militärkuppen i parlamentet 1981.
EU-kommissionen presenterar klimatstrategi
24/2 EU: Kommissionen presenterar strategi kring klimatförändringar, handlingsplan för samarbete mellan försvars- och rymdindustrin och förslag för förbättring av arbetsvillkor för plattformsanställda.
Domstolsutslag om överklagad dom 2016
25/2 EU: Domstolen ger sitt utslag om EU-kommissionens överklagande av en dom 2016, då Sverige fick rätt i ett klagomål på att kommissionen dröjt för länge med kriterier för hormonstörande ämnen.
Sveriges roll i EU:s fördjupade försvars- och säkerhetssamarbete
25/2 Ett webbinarium med bland annat Försvarsminister Peter Hultqvist ska diskutera vilken politisk inriktning EU:s säkerhets- och försvarssamarbete bör ta och vilken roll Sveriges ser sig ha i detta (den så kallade ”EU:s strategiska kompass”).
Träning i civilkurage
25/2 Träning på att ingripa i våra olika vardagar mot förtryck, ojämlikhet, exkluderande normer, maktmissbruk, diskriminering, orättvisor och våld. Läs mer på vardagenscivilkurage.se.