I skogen växer mycket mat. Men vilka växter går att äta? Och var finns de? Skogsskafferiet ger svar.
Nu grönskar det mer och mer, massor med späda, ljusgröna blad som skulle pryda vilken sallad som helst. Många av dem går att äta, och de är goda och nyttiga. Men hur ska man veta vilka? Ett sätt är att titta på sajten Skogsskafferiet – ätliga växter i naturen. Där finns listor över ätliga växter, var de växer, vilken näring som finns i dem och mycket mer.
Under rubriken Om finns också initiativtagarna Christian Cederwalls och Markus Lundströms tankar om mat från naturen. Bland annat skriver de: ”Skogskafferiet har växt fram utifrån vår övertygelse att såväl global rättvisa som ekologisk hållbarhet måste gå hand i hand med ett levnadssätt som minimerar vår miljöpåverkan och som sker i samklang med naturen. Vi vill därför försöka återupptäcka tidigare generationers kunskap om den mat och medicin som växter vilt i vår närhet, som en del i strävan mot ett mer hållbart förhållningssätt mot människor, djur och natur.”