Startsida - Nyheter

Radar

Republikaner varnar för rasistiskt kampanjande mot Harris

Kamala Harris

Republikanska ledare uppmanar sina partimedlemmar att undvika rasistiska och sexistiska angrepp mot vicepresident Kamala Harris. Det efter utspel kring hennes etnicitet och kön av framstående politiker.

Under ett internt möte med republikanerna i representanthuset på tisdagen, bad Richard Hudson, ordförande för National Republican Congressional Committee, ledamöterna att fokusera på att kritisera vicepresidenten Kamala Harris för hennes politiska ståndpunkter istället för att rikta in sig på hennes person och etnicitet, rapporterar Associated press.

”Det här valet handlar om politik, inte personligheter,” sa talman Mike Johnson efter mötet och underströk att Harris etnicitet och kön inte ska påverka kritiken mot henne under valrörelsen.

Efter att Harris utsågs till presidentkandidat har det gjorts en rad utspel för att förminska Kamala Harris med påståenden om att hon kvoterats in i till sin position i politiken.

Harriet Hageman från Wyoming är en av dem som påstått att Harris kvoterats in i politiken.

”Intellektuellt är hon verkligen bottennivån,” sa Hageman i en TV-intervju och hävdade att hon inte fått sitt jobb på sina meriter.

Flera republikaner är oroade över att om Donald Trump i sin kampanj gör för mycket personangrepp mot Kamala Harris så kan det slå tillbaka mot dem och få Harris att framstå som en seriösare och mer kompetent.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV