Radar · Djurrätt

Tjurfäktning blir förbjudet i Colombia

djurrättsaktivister utklädda till kossor

Colombias president har undertecknat ett lagförslag om att förbjuda tjurfäktning. Att döda levande varelser för underhållning kan inte ursäktas med att det skulle vara kultur, menar presidenten.

Den colombianska presidenten Gustavo Petro har skrivit under ett lagförslag som förbjuder tjurfäktning i landet. Det var i maj som parlamentet tog beslutet att förbjuda den flera hundra år gamla traditionen av att plåga tjurar på arenor, men det var först nu som presidenten skrev under lagen, rapporterar AP News.

Djurrättsorganisationer har i två decennier försökt att förbjuda tjurfäktning men traditionen har haft starkt stöd. Dock har populariteten minskat de senaste åren.

Presidenten skrev under dokumentet framför hundratals djurrättsaktivister under en ceremoni i huvudstaden Bogotás tjurfäktningsarena.

– Vi kan inte säga till världen att det är kultur att döda levande och kännande varelser för underhållning. Den typen av kultur av att döda djur för underhållning kommer också leda till att vi dödar människor för underhållning, eftersom vi också är djur, sade Gustavo Petro under ceremonin, enligt AP.

Den nya lagen kommer att succesivt förbjuda tjurfäktningen fram till 2027 och göra om tjurfäktningsarenorna till platser för sport och kultur istället.

Staten har lovat att hjälpa de tusentals personer som arbetar inom fältet att hitta andra jobb.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV