Radar · Djurrätt

De uppmärksammar slakten av grisar under tre dagars manifestation

Demonstration mot slakt med skyltar på grisar.

Idag startar djurrättsföreningen Kristianstad Pig Save en tre dagars manifestation utanför Scans slakteri i Kristianstad. Målet är att uppmärksamma dödandet av grisar och försöka dokumentera dem innan de körs in i slakteriet. 

– Många kör förbi det här slakteriet flera dagar i veckan utan att tänka särskilt mycket på det dödliga våld som sker här. Det är hög tid att vi skiftar till en fredlig produktion och konsumtion av mat. För det krävs att vi äter växtbaserat, säger Martin Smedjeback, ordförande i Save movement Sverige, som Kristianstad Pig save är en del av, i ett pressmeddelande.

Manifestationen är femte och sista flerdagarsmanifestationen som utförts utanför svenska slakterier i sommar. När det gäller grisar är HK Scan i Kristianstad det största slakteriet i Sverige. Förra året dödades 738 536 grisar här, enligt statistik från Jordbruksverket. ”Det blir i genomsnitt 3022 dödade individer per arbetsdag”, skriver Kristianstad pig save.

En av aktivisterna som deltar i manifestationen är Johanna Månsson från Lund.

– Jag tycker att det är viktigt att informera om vad som sker på Kristianstads slakteri och ta ansvar när djurindustrin inte gör det. Att delta på Kristianstad Pig Saves manifestation är ett viktigt sätt att uppmärksamma grisarnas situation. Och vi gör det givetvis på ett fredligt sätt, säger hon i pressmeddelandet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV