Radar · Miljö

Kraftiga översvämningar i Asien och USA

Hus som ligger delvis under vatten

Rekordmånga översvämningar i Kina. Över 200 döda i Pakistan. I Alaska är en by med 350 invånare översvämmad. Det har rapporterats under de senaste dygnen.

Kinas största floder är uppe i rekordmånga översvämningar, rapporterar Global times. Aldrig tidigare har landet haft så många översvämningar under regnsäsongen sedan mätningarna började 1998, uppgav kinesiska vattendepartementet under en presskonferens i måndags. 

Översvämningarna har lett till att vallar har krossats, en motorvägsbro kollapsat och lerskred har inträffat på flera platser. Minst 100 personer har dödats i landet av översvämningar eller tornados sedan i maj, rapporterade Syre i juli.

I Pakistan har å andra sidan över 200 personer drunknat av översvämningar sedan 1 juli, rapporterar AP. Samtidigt drabbades Alaska i USA av att en by med 350 invånare har översvämmats.

Forskare och meterologor hänvisar till att klimatförändringarna lett till kraftigare regn de senaste åren. I Pakistan ledde skyfallen år 2022 till att en tredjedel av landet översvämmades, 1739 människor dödades och skadorna uppgick till 30 miljarder dollar, rapporterar AP.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV