Radar · Basinkomst

Ny vinnare av ett års basinkomst utsedd

800 euros i månaden får vinnaren i UBI4alls utlottning.

Nu har organisationen UBI4all för sjätte gången lottat ut ett års basinkomst till en lycklig vinnare. ”Basinkomst gör livet enklare”, säger vinnaren Athanasios till UBI4all.

Sedan starten för fyra år sedan arbetar den icke-vinstdrivande organisationen UBI4all med att uppmärksamma och driva opinion för universell basinkomst. Organisationen driver bland annat en crowdfunding, och när de insamlade pengarna är tillräckliga så lottar de ut ett års basinkomst till en av alla de som registrerat sig för att vara med. 

Nyligen hittade organisationen den person som vunnit den sjätte utlottningen: Athanasios från Grekland. 

”Vi hittade honom genom Olga, en UBI-aktivist från Grekland, eftersom han inte svarade på våra e-postmeddelanden. Men så hörde han till slut av sig till oss! Tack till Olga!”, skriver organisationen i ett nyhetsbrev. 

UBIfor all berättar vidare att Athanasios arbetar i en fabrik och att hans nettolön är nästan lika stor som den den basinkomst han kommer att få varje månad under ett års tid: 800 euro. Med hjälp av det extra tillskottet hoppas han kunna göra en resa tillsammans med sin fru och 2-åriga barn, något de hittills inte haft råd med. 

– Basinkomst gör livet enklare. Den är nödvändig för att trygga vår framtid. Den ger dig frihet, så att du kan arbeta mindre och njuta av livet med dina barn. Jag kan inte tro det – jag är väldigt upprymd och glad, säger han till UBI4all. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV