Radar

Tiktok stänger ned fler SD-kopplade anonyma konton

Tiktok har identifierat och stängt flera anonyma konton kopplade till Sverigedemokraterna. Det rapporterar socialamedieplattformen i transparensrapport som journalisten Emanuel Karlsten var först att rapportera om. Partiet nekar till att kontona är deras.

Tiktok har upptäckt och stängt ned 35 anonyma konton som de kopplat till Sverigedemokraterna. Den siffran är 22 fler än de 13 konton som avslöjades av Kalla fakta på TV4 i maj. Efter avslöjandet uppger Tiktok att de identiferade kontona stängdes ned omedeblart, men att plattformen alltså nu hittat ytterligare konton.

Tiktok skriver i sin rapport nätverket som kopplats till SD skapade vilseledande profiler, inklusive konton som utgav sig för att representera statliga myndigheter.

I en kommentar till TT förnekar Sverigedemokraterna Tiktoks uppgifter:

”Detta har inget med oss att göra. Vi har inga anonyma konton idag. Exakt hur vi kommer att arbeta på sociala medier framöver återstår att se men det är inte orimligt att vi hämtar inspiration från Socialdemokraterna i det avseendet”, skriver Sverigedemokraternas pressavdelning.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV