Startsida - Nyheter

Radar · Miljö

Extinction rebellion påminde miljöministern om avgångslöfte

Klimat- och miljöministern lovade för ett år sedan att avgå om Sverige rör sig bort från klimatmålen. Detta passade aktivister från XR på att påminna henne om under en hållbarhetskonferens i dag.

Under klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari invigningstal på Sustainable living summit på Kulturhuset i Stockholm i dag höll aktivister från Extinction rebellion upp plakat där de kräver miljöministerns avgång.

I ett pressmeddelande skriver Extinction rebellion att det gått ett år sedan Pourmokhtari lovade att hon ”packar väskan och går” om Sverige skulle röra sig bort från klimatmålen om nettonollutsläpp 2045. Sedan dess har regeringen gjort just det, rört sig bort från klimatmålen, skriver XR.

– Vår fredliga aktion riktar sig inte bara mot Romina Pourmokhtari, utan mot hela Tidösamarbetets klimatpolitik, säger aktivisten Karin Sanden i en kommentar, och fortsätter:

– Vi vill betona att vår fredliga aktion inte riktar sig mot konferensen, varken arrangörerna eller deltagarna, och egentligen inte bara mot Romina Pourmokhtari utan mot hela Tidösamarbetet som för denna dödliga miljö- och klimatpolitik och som är så tysta i frågan till och med när vi ser klimatkatastrofen i vitögat i form av extremväder.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV