Startsida - Nyheter

Radar · Migration

S: Stram migrationspolitik nödvändig för samarbete

Lawen Redar.

Partier som vill samarbeta med socialdemokraterna framöver behöver acceptera en stram migrationspolitik. Det säger Lawen Redar (S) i Ekots lördagsintervju

Lawen Redar (S) har lett Socialdemokraternas arbetsgrupp som jobbat med att ta fram partiets framtida politik på migrationsområdet. Det är ett arbete som tillsammans med andra områden presenterades för ett par veckor sedan och som kommer att leda till en rad politiska S-förslag framöver. 

I Ekots lördagsintervju säger Lawen Redar att framtida samarbetspartier behöver kunna acceptera en stram migrationspolitik, för att kunna fokusera på att åtgärda det som hon kallar är en ”integrationsskuld”. 

– Vi socialdemokrater kommer att behöva ha röda linjer, där vi säger att vår absolut viktigaste prioritering är att bryta segregationen, och vi måste ha med andra partier i detta arbete. 

En sådan röd linje är helt enkelt att inte frångå den strama inriktningen i migrationspolitiken som nu förs, säger hon. Kritiker inom partiet menar att inriktningen är fel och istället försvårar integrationen, något Lawen Redar slår ifrån sig. 

– Det är framförallt nyanlända och framförallt människor som bor och lever i de utsatta områdena som välkomnar den här inriktningen som allra mest. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV