Radar

Detta vet vi om skottlossningen mot Trump

Donald Trump leds av scen

På lördagseftermiddagen lokal tid sköts Donald Trump vid ett massmöte i Butler, Pennsylvania. Gärningsmannen, identifierad som 20-årige Thomas Matthew Crooks har dödadats av Secret Service-agenter. Donald Trump uppges vara i säkerhet. Minst en deltagare på mötet har dödats.

FBI har identifierat gärningsmannen som 20-årige Thomas Matthew Crooks från Bethel Park, Pennsylvania, cirka 55 kilometer söder om platsen där skjutningen skedde. Han dödades på platsen av Secret Service-agenter. Offentliga register visar att han var registrerad som republikan men gjorde en liten donation till en demokratisk grupp 2021, rapporterar CNN.

Myndigheterna uppgav vid en presskonferens att de för närvarande inte tror att det finns några ytterligare hot, men att utredningen fortfarande pågår. Det är för tidigt att fastslå om det rörde sig om en ensam gärningsman.

Dödade i publiken

En i publiken dödades under skjutningen och två skadades allvarligt. Alla tre var vuxna män. Samtidigt meddelas att Donald Trump är i säkerhet. Han uppges vara ”okej” och Secret Service har bekräftat att han är i säkerhet. Trump har skrivit på sociala medier att han träffades av en kula i ”den övre delen av mitt högra öra.” Tidigt på söndagsmorgonen flögs Trump tillbaka till Newark, New Jersey.

Flera federala och statliga myndigheter utreder nu vad som hänt, hur skytten fick tillgång till sin position, vilket vapen som användes och andra frågor som ännu inte har besvarats offentligt. FBI har uppmanat allmänheten att lämna information, foton eller videor relaterade till skottlossningen, rapporterar CNN.

Två före detta FBI-agenter har uttryckt förvåning över att taket, varifrån skotten avlossades, eftersom det låg nära scenen. Säkerhetsexperter förväntar sig nu förändringar i säkerhetsrutiner, inklusive att utöka avspärrningar.

President Joe Biden har fördömt skottlossningen och återvände till Vita huset för att följa utvecklingen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV