Startsida - Nyheter

Radar · Politik

Ulf Kristersson: Ny elbilspremie på gång

Ulf Kristersson.

När statsminister Ulf Kristersson i dag läste upp sin regeringsförklaring nämnde han bland annat att det kommer att komma förslag på en ny elbilspremie under året, riktad till grupper som har behov av stöd. 

Under riksdagens öppnande i dag läste Ulf Kristersson upp sin regeringsförklaring, som ska ligga till grund för regeringens arbete det kommande året. 

Mycket av det han tog upp är sådant som är känt sedan tidigare och som just nu är under utredning.

På klimatområdet nämnde han bland annat den nyligen höjda reduktionsplikten, som ska hjälpa Sverige att nå EU:s klimatmål. Han nämnde också satsningar som förlängs, såsom Klimatklivet och stöd till produktion av biogas i jordbruket, men också en helt ny satsning: 

– En elbilspremie riktad till grupper i behov av stöd, i exempelvis glesbygd, sa Kristersson. 

Några detaljer om satsningen är inte kända, men nyheten togs emot positivt under dagen, från exempelvis 2030-sekretariatet. 

– Elbilsomställningen är helt avgörande för att Sverige ska nå egna klimatmål och EU:s klimatkrav, och det duger inte att den stannat av. Därför är det utmärkt att regeringen nu utlovar en ny elbilspremie, riktad till grupper som har särskilt svårt att ställa om, säger Mattias Goldmann på 2030-sekretariatet till Dagens infrastruktur. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV