Startsida - Nyheter

Glöd · Ledare

Jimmie Åkesson festar med fienden

Jimmie Åkesson, en bil och ett gäng svartklädda män med rakade huvuden.

Nationens fiender. beskrev Jimmie Åkesson gängkriminella i våras, samtidigt som Sverigedemokraterna gick ut med att man inte bara vill ha en särlagstiftning för gängkriminella utan att man också vill att personer som är kopplade till gängkriminella ska kunna övervakas och kontrolleras, utan någon konkret brottsmisstanke. Exakt vilken koppling som krävs är oklart, men enligt en lägesbild från polisen handlar det om 62 000 personer som på olika sätt kan kopplas till den gängkriminella miljön. 

Spola framåt några månader till september och Jimmie Åkessons bröllop. Som de flesta känner till vid det här laget var en av gästerna på bröllopet ledare för en kriminell MC-klubb, det vill säga en i allra högsta grad gängkriminell miljö. Enligt Åkesson själv var han bara ytligt bekant med mannen och kände inte till hans kopplingar till MC-klubben. Något som dock framstår som ganska osannolikt. Mannen har nämligen ett långt förflutet i olika kriminella MC-klubbar och har varit en återkommande gäst på Åkessons privata fester, såsom surströmmingsskivor med mera, ända sedan 2016. Vidare har flera i Åkessons absoluta närhet, såsom Mattias Karlsson och Richard Jomshof, liksom SD:s pressavdelning erkänt att de kände till hans gängkoppling men hävdar samtidigt att de inte sagt något om det till Åkesson.

Men att man bjuder någon på en fest som råkar vara kriminell betyder väl inte att man själv är det? Nej, just det. Men snart kan vi alltså ha en lagstiftning där inte bara gängkriminella själva utan också de med bara en väldigt lös koppling till gängmiljön riskerar att dras med, kanske till och med Åkesson själv?

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV