Startsida - Nyheter

Radar

Gängledaren känd redan innan Åkessons bröllop

Åkesson pratar med Karlsson i riksdagen

SD-ledaren Jimmie Åkesson säger sig ha varit ovetandes om att ha bjudit in en gängledare till sitt bröllop. Men ledaren för mc-gänget Comanches är samma man som SD-toppen Mattias Karlsson har visat sig ha kopplingar till tidigare, skriver Expressen. 

Att Mattias Karlsson har koppling till ledaren för mc-gänget Comanches rapporterade Expo om i somras. Nu har samma man alltså gått på SD-ledaren Jimmie Åkessons bröllop. Men Åkesson påstår att han inte visste att mannen var gängledare.

Det har fått Annika Strandhäll att reagera. Till Sverige radio säger hon att det är ”en av de sämsta politiska efterhandskonstruktionerna jag har sett”. 

– Det här har varit kommunicerat i medier för flera månader sedan att den här kopplingen fanns och att den här personen fanns i den sverigedemokratiska miljön, säger hon till Ekot i Sveriges radio.

Hon påpekar också att gängledaren har varit både medlem i Sverigedemokraterna och har stått till förfogande för olika uppdrag i SD. Det uppger även Aftonbladet, som skriver att gängledaren exempelvis varit suppleant under partiets årsmöte i Lund.

Relativt nytt gäng

Annika Strandhäll vill nu kalla Säpo till justitieutskottet för att ta reda på vad de visste och hur de ser på situationen.

Mc-gänget Comanches är relativt nyetablerat i Sverige. Många av klubbens medlemmar har tidigare varit med i Hells angels och polisen bedömer klubben som ett kriminellt nätverk, skriver Aftonbladet. Klubben finns också i bland annat Danmark, där den varit inblandad i flera grova våldsdåd och konflikter med bland annat svenska kriminella nätverk.

Mattias Karlssons koppling till Comanches är att hans exfru och barn lever med gängledaren, vilket Syre rapporterade om i juli. 

Mannen påstår själv att han inte är dömd för något, men i offentliga handlingar går det att se att mannen är dömd för trafikbrott och ekonomisk brottslighet, rapporterar Aftonbladet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV