Radar · Utrikes

Harris väljer Minnesota-guvernör Tim Walz som vicekandidat

Tim Walz blir Kamala Harris vicepresidentskandidat.

Kamala Harris har valt Tim Walz, guvernör i Minnesota, till sin vicepresidentkandidat, rapporterar flera internationella medier. 

”Jag är stolt över att kunna meddela att jag har bett Tim Walz att bli min kandidat. Som guvernör, tränare, lärare och veteran har han levererat till arbetarfamiljer som hans. Det är fantastiskt att ha honom i laget”, skriver Harris på X, enligt BBC

Tim Walz beskrivs som en progressiv politiker, som bland annat har fått igenom lagar om gratis skollunch och frukost till alla skolbarn i delstaten, skrivit in rätten till abort i delstatens lagar och legaliserat cannabis för personer över 21 år. Samtidigt uppges han vara en populär politiker även bland mer moderata väljare. Han har tidigare bakgrund som lärare, fotbollstränare och har under många år arbetat inom amerikanska nationalgardet.

Enligt en analys av BBC:s reporter Anthony Zurcher har Walz ”erfarenhet av att anta progressiv lagstiftning i sin stat samtidigt som han försvarar den på ett sätt som moderater och oberoende väljare kan förstå”. 

Hans sätt att konfrontera Trump på ett kritiskt men inte för aggressivt sätt har också uppmärksammats, genom att kalla honom konstig, weird, ett uttryck som blivit viralt. 

– Har du någonsin sett killen skratta? Det verkar väldigt konstigt för mig, att en vuxen kan gå igenom sex och ett halvt år av att vara i allmänhetens ögon. Om han har skrattat är det åt någon, inte med någon. Det är konstigt beteende, sa han i en tv-intervju enligt The Guardian

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV