Sorgen och ilskan efter den dödliga tågolyckan växer i Grekland, där tusentals demonstranter nu har samlats utanför parlamentsbyggnaden i Aten.
Enligt polisens bedömningar har runt 7 500 begett sig ut på grekiska gator på uppmaning av studenter och fackföreningar för järnvägsanställda. Tåg- och tunnelbanetrafiken i huvudstaden står still, lamslagen av omfattande strejker.
Tidigare på söndagen bad Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis – som senare i år hoppas bli omvald – offrens familjer om förlåtelse. Frågan är om grekerna nöjer sig med det.
Förhör sköts upp
Den stins som medgett visst ansvar för den dödliga tågolyckan i Grekland väntas framträda i rätten under söndagen. Lördagens planerade förhör med den 59-årige stinsen sköts upp 24 timmar sedan nya bevis framkommit.
Även om han gjort vissa medgivanden anser många att det är fel på systemet, som aldrig skulle ha lagt ett sådant ansvar på en enskild individ till att börja med.
– Vi är alla människor och alla kan göra misstag, säger 25-åriga Alex Pappas, som deltar i en protest i centrala Aten.
– Vi är inte maskiner, men vi har maskiner som borde ha använts. Det som har hänt är ett grovt brott. Greker har blivit mördade. Regeringen måste säga varför. Någon måste betala, säger han till The Guardian.
Varnat länge
Fackförbunden för järnvägsanställda har i flera år larmat om säkerheten på de grekiska järnvägarna, som länge ansetts som de dödligaste i Europa.
Otillräckliga säkerhetssystem, bristfälliga signalsystem, personalbrist och undermålig utbildning gjorde att facken i förra veckan sade att det bara är en tidsfråga innan en ny olycka inträffar – ”om de ansvariga fortsätter att ignorera våra krav och varningar”.
På fredagen begravdes de första offren för tågtragedin som krävt minst 57 människors liv. Av de 66 som förts till sjukhus får fler än hälften fortfarande vård, sex av dem livsuppehållande.