IAEA-chefen Rafael Grossi försäkrar oroliga lokalinvånare om att planen att släppa ut vatten från kärnkraftskatastrofens Fukushima är bra.
– Detta är, vilket IAEA intygar, den allmänna praxis som har överenskommits och följs på många, många platser över hela världen, säger han.
Internationella atomenergiorganet (IAEA) gav på tisdagen slutligt klartecken till att släppa ut kylvatten från reaktorerna från det förstörda kärnkraftverket Fukushima i Japan. Men lokalt finns fortfarande en oro, som Rafael Grossi försöker möta vid ett möte med invånare och lokala företrädare på onsdagen.
Han lovar att Internationella atomenergiorganet (IAEA) ska inrätta ett permanent kansli för att granska utsläppet.
– Vi kommer att stanna här med er i årtionden framöver, till den sista droppen av det vatten som har samlats runt reaktorn har släppts ut på ett säkert sätt.
Kylvattnet från kärnkraftverket Fukushima som förstördes 2011 har sedan olyckan lagrats i tankar och bassänger. Och vattenmängderna har fortsatt växa eftersom regn som faller över området också förorenas. Det handlar om miljoner kubikmeter vatten som nu ska släppas ut över tid.
Lokalbefolkning, fiskare och miljöbedömare har motsatt sig utsläppen. Tetsu Nozaki, ordförande för en samarbetsorganisation för fiskenäringen, hävdar att Japans regering ger en felaktig bild av den lokala opinionen, som enligt honom är starkt emot planen att använda reningssystemet ALPS (Advanced Liquid Processing System) och släppa ut vattnet. ALPS är ett speciellt reningssystem som tar bort radionuklider från vattnet.
– Vi fiskeoperatörer har inget annat val att reagera känslomässigt, säger han till Grossi på onsdagen.
– Jag ber dig att inse att detta projekt med att släppa ut ALPS-behandlat vatten går vidare trots motståndet.