Glöd · Debatt

USA och väst eskalerar kriget mellan Ukraina och Ryssland

På en flygbas i Delaware kontrolleras vapen som sen ska vidare till Ukraina.

Kriget i Ukraina måste få ett slut om vi ska kunna undvika ett scenario där till och med kärnvapen kan komma att användas, skriver Christer Nylander.

DEBATT. Det kontinuerliga flödet av vapen till Ukraina från främst USA eskalerar kriget till en punkt där till och med användning av kärnvapen kan bli sannolik. Nu planerar Biden-administrationen att förse Ukraina med elektronik som kan förvandla vanliga bomber till smarta bomber och skicka missilförsvarssystemet Patriot. Även Sverige diskuterar att skicka artillerisystemet Archer och Robotsystemet 70.

Vart är vi på väg? Vill väst verkligen provocera fram ett kärnvapenkrig eller är väst så dumma att de tror att Putin kommer att ge sig? Kriget visar med all tydlighet hur adrenalinstinna militärer och politiker inte bryr sig om människor utan enbart vill utöva makt. Utan tvivel har planeten inte råd med dessa arroganta, okloka och maktgalna människor!

Vad ska vi vanliga medborgare göra i denna situation? Det enda vi kan göra är nog att resa oss upp och med alla medel göra oss hörda. Kriget måste få ett slut genom förhandlingar. Vi accepterar inget annat!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV