Radar · Inrikes

Bredbandsbullerbyar – framtidens byar 

Boken Framtidens by, När lokalsamhällen tar sig rätten att blomstra.

För att klara en matproduktion som inte drivs av olja kommer många fler behöva vara engagerade i att producera mat. Och även om en liten del kan ske i staden är det landsbygden som måste bidra med det mesta.

Därför behövs ett nytt miljonprogram, fast på landsbygden och i helt annan form än det gamla. Bredbandsbullerbyar kallar författarna bakom en ny bok dem för. 

Så mycket som tio procent av befolkningen kan behövas i de gröna näringarna i framtiden och det kräver helt nya sätt att tänka på. Småskalighet, mångfald och gemenskap är ledord för det nya som bör byggas upp. 

– Den ohållbara utvecklingen. Som vi kan se idag skulle vi i byakademin säga beror på utarmningen av lokala ekosystem, lokala samhällen världen över, under århundraden. Det behöver ändras. 

– Lokalsamhällen behöver ha rätten att blomstra, existera i balans med omgivningen. Detta kallar vi för Bredbandsbullerbyar. där man kan bo, arbeta, delta i lokal regional matproduktion och därmed vara en del av lösningen. Den lösning som behövs idag som utgår från det lokala för att bygga en hållbar värld, säger Nikolas Berg, redaktör för boken Framtidens by, När lokalsamhällen tar sig rätten att blomstra som släpptes vid ett event på fredagen. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV