USA har genomfört en drönarattack mot en självmordsbombare som försökte attackera Kabuls flygplats, enligt amerikansk militär.
Självmordsbombaren uppges ha tillhört den afghanska grenen av IS som sagt sig ligga bakom torsdagens blodiga attack mot flygplatsen i staden.
Drönarattacken riktades mot en bilburen självmordsbombare som försökte attackera Kabuls flygplats, uppger USA:s militär.
– Omfattande sekundära explosioner från fordonet tyder på att det transporterade en ansenlig mängd sprängmedel, säger militärens talesperson Bill Urban, och tillägger att USA inte har uppgifter om att civila skadades i drönarangreppet.
Självmordsbombaren misstänks vara knuten till IS Khorasan, den internationella terrororganisationens afghanska gren som tog på sig torsdagens blodiga attack mot flygplatsen.
En talesperson för talibanerna bekräftar att en amerikansk drönare attackerade självmordsbombare i en bil, och att en möjlig andra attack riktades mot ett närliggande hus.
Talibanerna tar över
En säkerhetskälla inom västländernas koalition på flygplatsen säger att de sista flygplanen med civila snart lyfter.
– När den processen är slutförd börjar styrkorna lämna landet, säger källan.
Talibanerna försäkrar att Afghanistans nya styre är redo att ta över ansvaret för flygplatsen.
– Vi väntar på ett slutgiltigt besked från amerikanerna om att överta full kontroll över Kabuls flygplats, säger en talesperson för talibanerna.
Över 110 000 evakuerade
Runt 140 000 människor har evakuerats från flygplatsen de senaste två veckorna, uppger USA.
Skarorna av människor runt flygplatsen som försöker fly landet har tunnats ut efter torsdagens fruktansvärda terrordåd, samtidigt som hoten om nya attacker fortsätter. Under natten mot söndag varnade USA återigen för att terrorister kan slå till när som helst.
Storbritannien och Frankrike vill se en fortsatt internationell närvaro i landet. Deras förslag om en säkerhetszon kommer att läggas fram vid FN:s krismöte om Afghanistan på måndag.
– Vårt resolutionsförslag syftar till att definiera en säker zon i Kabul, under FN:s kontroll, vilket skulle möjliggöra för fortsatta humanitära insatser, säger Frankrikes president Emmanuel Macron till tidningen Le Journal du Dimanche.
Frankrike säger sig dessutom redan inlett diskussioner med talibanerna om den humanitära situationen i Afghanistan och hur fler människor ska kunna lämna landet.
Britterna har lämnat
De sista franska styrkorna lämnade Kabul i fredags, medan Storbritanniens sista militärflygplan lyfte under lördagen – efter närmare 20 års militär närvaro i Afghanistan.
”Jag vill tacka alla inblandade och de tusentals som har tjänstgjort under de två senaste decennierna. Ni kan vara stolta över vad ni har åstadkommit,” skriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson på Twitter.
Britterna har evakuerat 15 000 personer de två senaste veckorna, men fortfarande finns flera hundra afghaner som har arbetat för Storbritannien kvar i landet, enligt det brittiska försvarsdepartementet.
Frankrikes hann evakuera drygt 2 800 människor och landet hoppas att riktade evakueringar från civila flygplatser, antingen i Kabul eller i grannländerna, ska kunna fortsätta.
Tidsfristen för USA:s militära närvaro i Afghanistan är satt till månadsskiftet, alltså midnatt mellan tisdag och onsdag.