Med en nationell sorgedag och en tyst minut hedrade Belgien på tisdagen de 31 döda i förra veckans förödande översvämningar. Fortfarande saknas 70 personer i området.
Med kung Philippe och drottning Mathilde på plats i det hårt drabbade Verviers tystnade hela Belgien vid lunchtid på tisdagen.
– Många har förlorat allt. Drottningen och jag kommer aldrig att glömma de vittnesmål vi hörde i de drabbade områdena, sade kungen senare på dagen i belgisk tv, i sitt tal inför landets nationaldag på onsdagen.
Philippe konstaterade att översvämningskatastrofen följt på ett år av pandemi som slitit hårt på befolkningen.
– De här senaste 18 månaderna har vårt land gått genom en hård prövning. Våra liv har skakats om. Men vi har också visat prov på vår anpassningsförmåga, sade han.
Tyst minut
Under tisdagen hedrades offren för översvämningarna med en tyst minut. Samtidigt tackades också alla de som deltagit i räddningsarbetet, med ljudande sirener från landets alla räddningstjänster.
Tv och tidningar i Belgien har de senaste dagarna varit fulla av bilder och vittnesmål från konsekvenserna av förra veckans ösregn i landets östra delar.
Det är bråte överallt, grävskopor som röjer och otaliga mängder av möbler, husgeråd och egendom som förvandlats till skräp.
Förlorad film
I Angleur, strax sydost om Liège, har regissören och dokumentärfilmaren Thierry Michel förlorat hundratals timmar av unikt filmmaterial om Kongo.
– När jag åkte borde jag ha försökt få med mig några rullar, förebrår han sig själv i tidningen Le Soir.
Det kunde dock blivit ännu värre. Hustrun Christine lyckades precis undkomma det stigande vattnet och ta sig i säkerhet.
– Annars hade jag varit en av de saknade som polisen fortfarande letar efter, berättar hon för tidningen.
Många saknas
Hittills har 31 personer bekräftats döda i Belgien, där 70 fortfarande saknas. I dalgångarna längs floden Meuse och biflöden som Ourthe, Vesdre och Amblève pågår ett gigantiskt uppstädningsarbete.
Forskare oroas samtidigt för fler händelser i samma stil under kommande år.
– När klimatförändringarna fortsätter och extrema händelser ökar i både styrka och frekvens så finns det gränser för hur mycket vi kan skydda oss emot, varnar Wim Thiery, klimatforskare vid universitetet VUB i Bryssel, till nyhetsbyrån Reuters.
– Våra städer har utvecklats över århundraden, i vissa fall sedan Romartiden, för klimatförhållanden som är helt annorlunda jämfört med vad vi är på väg in i, säger Thiery.
Fakta: Översvämningarna i Belgien
Översvämningarna i Belgien drabbade främst det fransktalande Vallonien och den lilla tysktalande delen kring staden Eupen.
De regnmängder som föll under främst onsdagen och torsdagen i förra veckan fördes via åar som Vesdre, Ourthe, Amblève, Lesse och Hoyoux ner i floden Meuse (Maas på nederländska) och därifrån vidare norrut genom Nederländerna och ut i Nordsjön.
Fram till tisdagen hade totalt 31 personer påträffats döda i landet, samtidigt som 70 fortfarande saknas.
Belgien har totalt 11,5 miljoner invånare, varav 6,5 miljoner i Flandern, 3,6 miljoner i Vallonien och 1,3 miljoner i huvudstadsregionen kring Bryssel.