I ett svårt coronadrabbat och nedstängt Frankrike har ett stort antal studenter förlorat sina extrajobb som gav dem pengar till mat och hyra. De värst drabbade kommer från andra länder och överlever nu med hjälp av matdonationer.
Frankrike räknas till ett av de länder som har drabbats hårdast av pandemin. Igår, onsdag, redovisades ytterligare 544 dödsfall på sjukhus och äldreboenden. Det totala dödstalet av coronadrabbade uppgick då till 21 340.
Landet är inne på sin sjätte vecka av utegångsförbud och nedstängning. Enligt nuvarande planer ska det pågå till den 11 maj.
En av de grupper som har svårt att klara sig ekonomiskt nu är studenter som inte kommer från välbärgade hemförhållanden.
Utan sina extrajobb på till exempel caféer eller som lärare, blir det då svårt att få ihop till mat och hyra. Det rapporterar nyhetsbyråerna Reuters och TT.
– De flesta av dem är utländska studenter som inte har lyxen att återvända hem under nedstängningen, säger Ary Bruant, ordförande för universitetet i Orléans, strax söder om Paris.
Han berättar vidare att av universitetets 3 460 studenter har nästan 1 000 rapporterat om stora svårigheter med att betala hyran eller köpa mat och basvaror. Värst drabbade är de från fattiga levnadsförhållanden i Asien och Afrika, enligt uppgift.
Innan studenterna kan få köa för mat och basvaror, måste de registrera sig hos sina regionala, akademiska institutioner. Och de har ställts inför en enorm efterfrågan sedan nedstängningen trädde i kraft i Frankrike.
Universitet i Orléans har förvandlat en av sina undervisningsbyggnader till en hämtstation för studenterna. Att stå i långa köer för mat har blivit till ett vardagligt inslag för dem.
Här kan de få mjölk, kaffe, pasta, konserver och hygienartiklar som tvål. En del kan också få kuponger för att kunna gå och handla i någon affär.
En av studenterna i Orléans är Fatokhoma, en 28-årig senegalesisk student som inte vill uppge sitt efternamn.
– Jag klarar mig med hjälp av stöd från socialen och kuponger, berättar han för Reuters nyhetsbyrå.
Innan coronan och nedstängningen hade han ett extrajobb som handledare. Att behöva vara instängd hela dagarna i ett 15 kvadratmeter stort rum upplever Fatokhoma som stressande.
Men om några veckor, om allt går enligt den franska regimens planer, kan han och många med honom få komma ut igen. Frågan är hur många då som har kvar ett jobb att komma tillbaka till.