Intro

En pandemi stoppar inte Migrationsverket

I går blev det klart att coronaviruset nått Migrationsverkets förvar i Märsta utanför Stockholm, och ytterligare två personer har visat symptom. En av de förvarstagna har en allvarlig hjärtsjukdom, och tillhör därmed en riskgrupp. Läs om den växande oron för att pandemin ska sprida sig inne på förvaret på Radarsidorna.

Vi skriver även om att Migrationsverket trotsar myndigheternas reserestriktioner och planerar att fortsätta utvisa människor till Afghanistan. 

”Jag är ingen aktivist, mitt jobb som kapitalist är att ge kunderna så bra avkastning som möjligt”, sa grundaren till världens största kapitalförvaltare Blackrock Larry Fink i en intervju med amerikanska CNBC tidigare i år – som motiv till att den amerikanska börsjätten börjar flytta pengar ur fossilbränsleindustrier. Nu meddelar Första AP-fonden att de fattar samma beslut, och avinvesterar våra pensionspengar från olja – av ekonomiska skäl.

I dagens Syre kan du också läsa om att Turkiet får mer pengar från EU för att färre flyktingar ska komma till EU, om vad du kan lyssna på om du rockar sockor på lördag, och om att Nya Zeeland (år 2020!) formellt har legaliserat abort.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV