Glöd · Ledare

Far och flyg med Moderaterna

Ett coronavirus gör ingen glad, men när många stannar hemma och stora områden är i karantän minskar i alla fall utsläppen. Flygbolagen ställer in turer, resor avbokas och det gör stor skillnad. Ett och annat flygbolag får landa för gott.

Johan Giesecke, rådgivare på WHO, säger till Expressen att smittan sprider sig lätt på ett flygplan eftersom man sitter nära varandra under ganska lång tid. Dessutom finns risken att man blir fast i karantän någonstans på resan, och allt som allt känns en flygresa ännu mindre lockande just nu. Alldeles för lätt att vara terrorist också: ”Flyg dit jag säger, annars nyser jag!”

Och just då, när smittskyddsexperter talar om att stanna hemma och undvika kollektivtrafiken, när kulturministern bjuder in till möte med anordnare av större evenemang för att tala om hur man ska undvika att sprida smitta, då kommer Moderaterna med sina förslag. Ett av dem lyder: ”Sänk flygskatten.”

Som om de hade missuppfattat alltihop och trodde att man skulle sprida smittan maximalt istället för tvärtom. Men nej, det är bara en fråga om prioritering. För flygbolagens ekonomi är ju viktigare än vår hälsa, eller hur?

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV