Förbudet för den grekiska polisen att gå in på landets universitetsområden kan vara på väg att försvinna. Den nytillträdda konservativa regeringen kommer snart med ett lagförslag om att skrota universitetens fredade status.
Lagen infördes i början av 1980-talet för att skydda studenter som protesterade och de fria idéerna. Grekland hade då fortfarande militärjuntan i färskt minne. Den skrotades 2011 efter de omfattandeprotesterna under landets skuldkris, men infördes på nytt 2017.
Regeringen säger nu att föreställningen om akademiska fristäder har överlevt sitt syfte och kapats av kriminella. Grekiska universitet har länge klagat på narkotikahandel och på narkomaner som injicerar öppet på universitetsområdena.
Men planerna på att ge polisen tillträde till universiteten väcker kritik.
Den förre utbildningsministern Nikos Filis, parlamentsledamot för vänsterpartiet Syriza, säger att lagen är synonym med grekisk demokrati.
I förra veckan demonstrerade några tusen studenter i huvudstaden Aten i protest mot regeringens planer.
– Personligen anser jag att det fria utbytet av idéer innebär att ingen statlig institution har rätt att ingripa, säger Theodoris Bourliaskos, som var en av demonstranterna.