Radar · Djurrätt

400 gratis veganburgare gav resultat – Luleå tänker om

Gustav Johansson, i rutig skjorta, bjuder gymnasieelever i Luleå på veganburgare.

Gratis veganburgare gav resultat. Efter att Luleå kommun slutat servera veganmat i sina gymnasieskolor bestämde sig veganmatsbloggaren Gustav Johansson för att åka dit för att diskutera frågan – och dela ut gratis veganburgare.  Nu lovar skolledningen att förändring ska ske.

Totalt delades det ut över 400 veganburgare till gymnasieelever när Gustav Johansson, känd genom veganmatsbloggen Jävligt Gott,  besökte Luleå. På sin Facebook beskrev han dagen som en succé.

”När jag kom fram vid 11 var det redan 100 meter kö, långt ner på gatan och vi serverade hela 400 veganska hamburgare under lunchen”, skriver Gustav Johansson.

Efter lunchen hade Gustav Johansson dessutom ett möte med Emma Engelmark (S), ordförande för Barn och Ungdomsnämnden, samt med Maarit Enbuske,  skolchef i Luleå kommun.

– Det vi ser är att vi skulle kunna gå ett steg längre. Man skulle kunna göra mer veganskt och minska klimatavtrycken. Jag har precis pratat med skolchefen och gett henne uppdraget att se över måltidsstrategin och hur vi kan gå ett steg längre och utveckla den för att få in mer varierad kost, sa barn- och utbildningsnämndens ordförande Emma Engelmark (S) till SVT Norrbotten efter mötet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV