Intro

Välkommen till dagens Syre!

För kärnkraftsförespråkarna är frågan om avfallet svår att värja sig mot. Faktum är att det trots omfattande forskning inte finns en lösning som på lång sikt kan anses säker. 

SKB, kärnkraftsindustrins avfallsbolag, hoppas på att få bygga ett förvar för använt kärnbränsle utanför Forsmark och efter en lång process ligger ärendet nu hos regeringen. Tanken är att kapsla in det använda kärnbränslet i järn, koppar och lera i årtusenden. Men kommer det verkligen att hålla? Det är frågan som inte bara miljörörelsen ställer sig.

Regeringens rådgivare Statens Kärnavfallsråd sällar sig till denna skara och menar att det återstår många frågetecken. Miljödepartementet å sin sida ger ännu inga besked om när ett beslut kommer tas utan säger till Syre att ”det nog kommer ta tid”. 

I dagens nummer kan du också läsa om allt från hur åtgärder för den biologiska mångfalden kan gynna ALLA FN:s globala mål för hållbar utveckling till hur Kalifornien nu ger tillbaka lite av makten till konsumenterna. Företag över en viss storlek kommer nämligen bli tvungna att lämna ut vilka uppgifter de har om dig och radera dem om du vill det.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV