Startsida - Nyheter

Radar · Nyheter

Ny tågaktör kommer till Sverige

Nästa år kommer FlixTrain att trafikera sträckorna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö.

Nu står det klart att en ny tågaktör nästa år kommer att trafikera sträckorna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Det är det tyska företaget FlixTrain som börjar köra tåg även i Sverige.

– FlixTrain lanserades för cirka 1,5 år sedan i Tyskland. Inspirerade av framgången vi har nått där, utvärderade vi möjligheten att trafikera tåg även i andra länder. Sverige är en lovande marknad och vi ser fram emot att göra en stor insats för omställningen till hållbara transporter. Nu står det klart att FlixTrain blir en ny tågaktör i Sverige, vilket är oerhört roligt och spännande, säger Peter Ahlgren, vd för Norden på FlixBus i ett pressmeddelande.

FlixTrain kommer att trafikera sträckorna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. På sträckan mellan Stockholm och Göteborg stannar tåget även i Falköping, Hallsberg och Södertälje. På sträckan mellan Stockholm och Malmö stannar tåget också i Lund, Alvesta, Nässjö, Linköping och Norrköping.

– Dessa är strategiskt viktiga punkter för många resande. Planen är nu att ha tåg rullande i första halvan av 2020, säger Peter Ahlgren.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV