Radar · Nyheter

Köttjätte satsar på vegetariskt

Köttföretaget HK Scan ska börja sälja vegetariska köttsubstitut.

I går meddelades att det utpräglade köttföretaget HK Scan ska utveckla produkter av växtbaserat protein. Anledningen är förändrade köpmönster och en högre efterfrågan på vegetariskt.

HK Scan, som bland annat äger svenska Scan, gick i går ut med att företaget nu ska satsa på att ta fram växtbaserat protein. Produkterna ska tas fram i samarbete med finska Hes-pro.

– Ansvarsfullt framtagna kött- och köttprodukter kommer att fortsätta vara kärnan i HK Scans produktion, men för att kunna etablera en bredare bas för framtida tillväxt så vill vi vara aktivt närvarande i nya konsumenttrender. Hes-pro har gjort ett utmärkt jobb med att utveckla plantbaserade proteinprodukter och det är härligt att börja jobba med dem, säger HK Scans vd Tero Hemmilä i ett pressmeddelande.

HK Scan förklarar att den nya satsningen beror på förändringar i konsumenternas köpbeteenden, och att de ser en ökad efterfrågan på plantbaserade produkter.

I mars fick Scan frågan av Resumé om hur den växande vegotrenden påverkar företaget. Robert Lundgren, marknadschef på Scan, svarade då att Scan ska vara ännu tydligare med att deras varumärke består av hundra procent svenskt kött.

– Under förra året lanserade vi till exempel en köttguide, där det finns recept och videoguider för olika köttdetaljer och tillagningssätt. Syftet är att inspirera och sprida kunskap till den som vill bli en riktig köttexpert. Den här guiden kommer vi att fortsätta att utveckla och jobba med även under 2019, sade Robert Lundgren då.

Men nu är alltså kontraktet med Hes-pro skrivet. Och under första halvåret av 2020 ska de nya köttsubstituten lanseras i Finland. Tanken är att de därefter även ska säljas i Sverige.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV