Nu yrkas på fem års fängelsestraff för tre före detta chefer för företaget som drev det japanska kärnkraftverket Fukushima. Det är de enda straffyrkanden som hittills rests efter den svåra olyckan.
2011 inträffade den allvarliga olyckan vid kärnkraftverket Fukushima i Japan. En jordbävning orsakade en tsunami, och 14 meter höga vågor slog in över verket.
Det resulterade i en härdsmälta – den värsta kärnkraftsolyckan sedan Tjernobyl 1986.
Tiotusentals människor fick evakueras från sina hem, och många av dem har fortfarande inte kunnat flytta tillbaka. Tsunamin och jordbävningen kostade 18 500 människoliv, men Fukushimaolyckan i sig anses inte direkt ha dödat någon. Ändå förklaras olyckan vara orsakad av människan.
Yrkandena om fängelsestraff riktas nu mot den förre styrelseordföranden för kärnkraftsbolaget Tepco, Tsunehisa Katsumata och de båda tidigare vice cheferna Sakae Muto och Ichiro Takekuro.
De skulle ha stoppat kärnkraftverket tills man skyddat det mot tsunamivågor, hävdar åklagarna, som menar att de tre känt till att vågorna efter en jordbävning kan bli 15 meter höga.
Alla tre hävdar att de är oskyldiga. Tsunehisa Katsumata har förklarat att han aldrig kunnat förutse hur höga vågorna kunde bli.
Hittills har de rättsliga myndigheterna inte kunnat få fram tillräckligt underlag för att rikta några krav på juridiskt ansvar. Två gånger har åklagarna lagt ned sina utredningar.
Nu har dock en översyn gjorts av ett juridiskt råd som tillsattes 2015, bestående av bland annat vanliga medborgare. Det har kommit fram till att de tre tidigare cheferna ska ställas inför en specialdomstol, och att de bör få kännbara fängelsestraff.